Historia

Miehen elämänkaaren asiantuntija – ämmästä arkkuun – on Markku

Markku-liiton vuodet

My Image

Suomalainen Markku-liitto on antanut sisältöä Markkujen ja Markkujen läheisten elämään yli kaksikymmentä vuotta. Markkujen keskinäisen kaveerauksen "esihistoria" alkaa kesästä 1994 ja Suomalaisen Markku-liiton perustamiskokous pidettiin Noormarkussa heinäkuussa 1996. Jokaiseen vuoteen on mahtunut markkumaista ohjelmaa vähintään kahden tapahtuman verran, useimmiten enemmänkin. Olemme pakanneet Markku-liiton tapahtumat vuosipaketteihin. Avaa ja katso, mitä milloinkin tapahtui!


Marcuksesta Markkuun

My Image

Mitä tiedät nimemme historiasta? Markku-nimen matka antiikista nykyaikaan on avaamisen arvoinen kielen ja kulttuurin matka. Tutustu, niin tiedät Markun juuret. Artikkeli 'Marcuksesta Markkuun' paneutuu Markku-nimen historiaan. Teksti on lyhennetty Me ollaan kaikki Markkuja -kirjan (1996, Pori Kehityksen kirjapaino) Kaikki Markusta -osion pohjalta.


Vuoden Markut

My Image

Markku-liitto on viettänyt keväästä 1997 alkaen Markunpäivänjuhlaa Söörmarkun nuorisoseurantalossa Söörmarkun kylässä, nykyisessä Porin Noormarkun kaupunginosassa. Markunpäivänjuhlan ohjelman keskeisiin hetkiin kuuluu Vuoden Markuksi valitun kaiman henkilöllisyyden paljastaminen ja valitun Markun sisääntulo Markku-yleisön eteen vastaanottamaan Vuoden Markuille jaettava Mars nousee -palkinto. Tähän mennessä jo yli kaksikymmentä Markkua on saanut kunnian. Katso ketkä kaikki!